Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Mi is az a pumps?

Alkalmi cipő, tűsarkú, cipellő ezek a magyar nyelv kifejezései a női cipők egy csoportjára, de vajon a nemzetközi pumps kifejezés mit is jelent, honnan ered, és miért ezt használjuk?

Az alkalmi cipőknek, különösen a női magassarkú cipőknek izgalmas története van. 

A "pumps" kifejezés nemzetközi szinten használt, és sokat elárul az ilyen típusú cipők eredetéről és elterjedéséről.

A "pumps" szó az angol nyelvből származik, és eredetileg azt jelentette, hogy "puffog", "dobog" vagy "csapódik". 

A cipők esetében az elnevezés a cipő sarkának jellegzetes hangjára utal, amikor valaki benne jár.

Pumps

 A "pumps" kifejezés először az 1500-as években jelent meg az angol nyelvben, és azóta is használatban van, de főleg a 20. században vált népszerűvé, amikor a női cipők divatja felvirágzott.

Az 1920-as években, a flapper-korszakban a nők hosszabb szoknyák helyett rövidebb, laza ruhákat viseltek, és ehhez társultak a magassarkú cipők is. 

Ezek a cipők kényelmesek és divatosak voltak, és a nők nagy része szívesen viselte őket táncolás közben is.

A pumps-ök a flapper-korszak jellegzetes viseletévé váltak, amelyet a fiatal, független nők - úgynevezett flapperek - kedveltek. 

Ezek a nők lázadónak és modernnek tekintették magukat, és a rövidebb, laza ruhák mellett a magassarkú cipők is részeivé váltak az öltözködési stílusuknak.

Pumps

A híres emberek közül számos ikonikus alak is viselt ilyen cipőket az idők során, például a divat és filmvilág sztárjai, mint például Marilyn Monroe, Audrey Hepburn vagy Brigitte Bardot. 

Ezek az ikonok és más hírességek hozzájárultak a "pumps" cipők elterjedéséhez és divatjának erősítéséhez.

Ami a cégeket illeti, az 1920-as években és azt követően számos cipőgyártó vállalat kezdte el gyártani a "pumps" stílusú cipőket, hogy kielégítse az egyre növekvő keresletet.

 Olyan nagy márkák és vállalatok, mint például Salvatore Ferragamo, André Perugia és Roger Vivier, mind hozzájárultak a magassarkú cipők népszerűségének és terjesztésének növekedéséhez a 20. században. Ezáltal a "pumps" cipők gyorsan váltak elérhetővé és megfizethetővé a nagyközönség számára is.

 A "pumps" kifejezés így vált az elegancia és divat szimbólumává a női lábbelik között.

A mai napig a "pumps" kifejezés használata világszerte elterjedt, és általában olyan női alkalmi cipőket jelöl, amelyeknek magas sarkuk van, de mégis kényelmesek és elegánsak.

pumps

 Ez a név egyszerre hivatkozik a cipők stílusára és kényelmére, és emlékeztet minket arra az időre, amikor a divat és a kényelem összefonódott az elegancia érdekében.

Alkalmi pumps cipők webáruházunk kínálatában

KLIKK alkalmi cipők!

 

Képek forrása

 

Az oldal tetejére