Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Szokatlan árnyalat egy nem szokványos időre

Bemutatjuk a Pantone 2023-as év színét – üdvözöljük a Magentaverzumban!

A várva várt Pantone 2023 -as év színe a Viva Magenta, a Pantone 18-1750 kóddal. Ez a merész, rózsaszínes-piros szín energiát és optimizmust kínál, amely ideális lehet a közelgő tervezési és nyomtatási projektekhez. 
Nézzük meg közelebbről, hogy miért ezt a színt választották; a Pantone-féle Év színének eredete és célja; és hogyan használhatja ezt a felkapott színt saját vállalkozásában. 


 
Miért a Viva Magenta volt a választott szín 2023-ban?  

A Pantone a Viva Magenta-t „nem szokványos színnek egy nem szokványos időre” jellemezte. A globális világjárvány harmadik évében a Viva Magenta élénk, merész és lázadó energiát hoz, amely sokkal dúsabb, mint az elmúlt években kiválasztott színek. 
 

Ezt az új színt azért választották, hogy a technológiai korban a természetes hitelesség érzetét keltsék. A Viva Magenta különösen a vörös cochineal bogárból merít ihletet: egy olyan rovarból, amely Mexikóban és Dél-Amerikában őshonos, és régóta zúzzák és vörös festékként használják. Ezt a bogár élénk színét az ősi festési technikáktól kezdve a modern cukorka- és kozmetikai gyártásig mindenben felhasználták. 
 

Az a tény, hogy a Viva Magenta annyira merész, örömteli és befogadó, azt jelenti, hogy 2023-ban és azután is ideális lehet a grafikai tervezéshez, csomagoláshoz és nyomtatáshoz.

"Ahogy a virtuális világok mindennapjaink egyre hangsúlyosabb részévé válnak, ihletet merítünk a természetből és a valóságból" - mondja Leatrice Eiseman, a Pantone Color Institute munkatársa."PANTONE 18-1750 A Viva Magenta a vörös családból származik. a kosenialvörös ihlette, a természetes festékcsalád egyik legértékesebb színezéke, a világ egyik legerősebb és legfényesebb színezéke. Az őseredetben gyökerezve visszakapcsol minket az eredeti anyaghoz. A természet erőinek megidézése felvillanyoz szellemünk, segít építeni belső erőnket."

Mint mindig, a Pantone a kollektív hangulatunkra, a változó időkre és arra figyel, hogy merre indulhatunk tovább. "Az elmúlt néhány év sok szempontból átalakult az emberek önérzete, valamint a jólétről, a prioritásokról és az identitásról való gondolkodásmód szempontjából" - teszi hozzá Laurie Pressman, a Pantone munkatársa. "Ennek eredményeként olyan tér jött létre, ahol szabadon felfedezhetjük és elfogadhatjuk magunkat olyannak, amilyennek érezzük magunkat, legyen szó egy kibernetikus univerzumról, egy hagyományos térről vagy a kettő varázslatos keverékéről. Dinamikus világot hozunk létre, amely ösztönzi a kísérletezést, kihasználja a virtuálist a fizikai szférán belül, és felbátorítja erőnket és szellemünket, hogy felfedezzük az úttörő lehetőségeket."

Mik azok a Pantone színek?

A Pantone színei 1963 óta biztosítják a kommunikációt és a konzisztens színek egyeztetését, amikor is a Pantone Color Institute kifejlesztette az első szabványosított színreprodukciós rendszert, amely Pantone Matching System (PMS) néven ismert.
 Az év Pantone színe

A Pantone 2000-ben adta ki az év első színét, és azóta minden évben megjelenik egy új szín, amely tükrözi az aktuális kulturális trendeket. A kiválasztási folyamat hónapokig tartó mélyreható kutatást igényelhet. A Pantone Color Institute minden év színének kiválasztásához a társadalom számos aspektusát veszi figyelembe: a divattól a lakberendezésig, a popkultúrán, a technológiáig és még a politikáig is. Az év színe előrevetíti és befolyásolja a társadalmi trendeket. Például:

  • 2020-ban az év színe a klasszikus kék volt, amely a COVID-19 világjárvány első évében a megbízhatóság és a magabiztosság érzését kínálja.
  • 2021-ben két szín volt: a tömör, megbízható Ultimate Grey és az élénk sárga, az úgynevezett Illuminating.
  • 2022-ben a Very Peri névre keresztelt szilókéket választották a kreativitás és az óvatos optimizmus átitatására. 
  • 2023-ban pedig a Viva Magenta az öröm, a dússág és a szellemesség érzését hozza magával.  


A sebastiano Cipőüzletlánc üzleteiben és webáruházában természetesen találkozhattok a legdivatosabb színekkel, akár magenta árnyalatokkal.

A teljes választékért látogassanak el üzleteink egyikébe!

https://www.sebastiano.hu/uzletek-

 

https://www.sebastiano.hu/index.php?route=filter&filter=category|161/szin|55

https://www.sebastiano.hu/index.php?route=filter&filter=category|197/szin|55

 

szöveg és képek forrása

https://www.pantone.com/color-of-the-year/2023

ttps://www.creativeboom.com/news/pantone-color-of-the-year-2023/

Az oldal tetejére