BK

Nincs kép beállítva

A British Knights egy cipőgyártó cég, amely 1980-ba lett alapítva New York-ban. A mai British Knights két felé lett osztva, az egyik a BK Europe, amely az egész világban terjeszti cipőit, kivéve az Egyesült Államokat, Kanadát, Chile-t és Perut. Ezt a négy országot a BK America hivatott kiszolgálni.
A BK lábbelik és ruhák a 90-es években törtek be a divatpiacra. A márka stílusa nagyon hasonló volt az SPX és a Troop lábbelikéhez. A cipőket a sajátságos vastag talpukról, a hatalmas nyelvekről és a rajtuk elhelyezett számos BK logóról lehetett felismerni. Ezen felül a hip-hop zenészek, zenekedvelők kiemelkedő ismertetőjelévé vált.Mg MC Hammer-el is készítettek egy reklámvideót a karrierje csúcsán.
A BK lábbeliket a Dymacel technológia is jellemezte, amely akkoriban a Nike Air, a Puma Disc és a Reebok Pump sportcipők védjegye is volt. A cég sok éven keresztül elutasította az élsportolók támogatását, ehelyett inkább hip-hop kultúra stílusára koncentrált.Ez a politika akkor ért véget, amikor felkaroltak két NBA kosarazót, Derrick Coleman-t és Xavier McDaniel-t és a legújabb Dymacel technológiájú cipőt adták rájuk.
2008-ban a BK csinált egy nagy visszatérő fordulatot, melynek keretében kicsit remasterelt változatokban gyártotta újra a régi stílusú cipőit. Ez a fogás igen bejött az emberek körében, és a BK mai napig nagyon nagy népszerűségnek örvend.

Hírlevél feliratkozás

Belépés

fiók létrehozása

fb iconBelépés Facebook-kal